čtvrtek 20. července 2017

Ešte jedno ťahanie? Kráľ RF sníva o wimbledonskom titule číslo 8

Tá tento rok najdôležitejšie pritom nadchádza práve teraz. Začína Wimbledon, "Federerov" turnaj, zápolení, ktoré už sedemkrát ovládol. "A ja ho chcem vyhrať aj tento rok," hovorí.

Ôsmym triumfom by ešte zvýraznil svoj tenisový odkaz, už tak mimoriadny. Nikto iný toľkokrát Wimbledon nedobyl. "Wimbledon je môj veľký cieľ. Tam chcem hrať najlepšie, "vyhlasuje.

Tam sa mu to aj zvyčajne darí. Vlani prešiel v All England Clube do finále. Siahal po titule, so srbským "diablom" Novakom Djokovičom sa pral päť setov. Nakoniec padol, ale porazenecky sa neloučil: "Som šťastný z toho, ako som hral. Verím, že to bude odrazový mostík do budúcnosti. "

V auguste oslávi 34. narodeniny.Napriek tomu stále patrí k tenisovým vládcom, podľa rebríčku je lepšie len tohtoročný suverén Djokovič. Tento rok už vyhral štyri tituly, naposledy Federer triumfoval na prípravnom súbojov v Halle.

Nezdá sa, že by ustupoval zo slávy. Snaží sa hľadať v tenise nové zážitky. Neobchádza toľko turnajov, naopak sa pokúša navštevovať neopozerané podniky, ako bolo treba tento rok nové súbojov v Istanbule. Drží mu zdravie, veď v Londýne nastúpi už k neuveriteľnému 63. grandslamu v rade! A po trinástykrát v # rade je vo Wimbledone medzi štyrmi najvyššie nasadenými.

Toľko len niektoré dôkazy o jeho tenisové dlhovekosti a neustále vysokej výkonnosti. "Cítim, že hrám lepšie ako vlani," vyhlásil dokonca.

Na grandslamoch však tento rok zrovna nežiaril. V Austrálii vypadol už vo 3.bicykli, na Roland Garros musel prehryznúť vo štvrťfinále porážku od krajana Stan Wawrinka.

Lenže Wimbledon je pre legendárneho Švajčiara odlišný vesmír. Drží rekord v počte titu lov na tráve (15), má najlepšie percentuálnu úspešnosť vyhratých zápasov (87,7) zo všetkých hráčov v tzv. Open ére.

A tento rok si ju bude chcieť v All England Clube zase vylepšiť . Najprv ho vyzve 23-ročný Bosniak Damir Dzumhur, ktorého v Paríži bez problémov vybavil.

Skutočná previerka asi príde až vo štvrťfinále, kde by Federer zrejme narazil na Tomáša Berdycha.V semifinále sa rysuje stret s rivalmi Andym Murrayom ​​či Rafaelom Nadalom, vo finále prípadná minuloročná repríza s Novakom Djokovičom.

"Vďaka práci, ktorú som urobil so svojím trénerom, tento rok môžem pomýšľať na titul," povedal sebavedome. Čas beží - a moc ďalších šancí už mať nemusí…


Žádné komentáře:

Okomentovat